ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Ειδικότητά μας είναι η περιποίηση τραυμάτων κατάκλισης σε ηλικιωμένους και κλινήρεις ασθενείς.

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε  αφορούν την πλήρη φροντίδα κατακλίσεων σε ηλικιωμένους και κλινήρεις ασθενείς.

Ενημερωθείτε άμεσα απο το ΓεΣΥ εάν δικαιούστε δωρεάν φροντίδα από εμάς για 5 μήνες, διαφορετικά το κόστος κάθε επισκεψης διαμορφώνεται στα 6 ευρώ ανα επίσκεψη ( για τους πρώτους 5 μήνες)

ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΙΣ

Για τους ασθενείς με κατακλίσεις η θεραπεία στο σπίτι είναι απαραίτητη και συχνά σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της νοσηλείας τους. Έρχεται να συμπληρώσει την ιατρική φροντίδα και την φροντίδα της οικογένειας με την περιποίηση του ασθενούς, την καθαριότητα και την περιποίηση του δέρματος, τις αλλαγές θέσης και την κινητοποίηση, τις αλλαγές και την περιποίηση των κατακλίσεων, την φροντίδα της διατροφής, την εφαρμογή των ιατρικών οδηγιών και την έγκαιρη αναγνώριση κάθε προβλήματος ώστε να αντιμετωπίζεται το ταχύτερο δυνατόν. Η πρόληψη και η θεραπεία των κατακλίσεων έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την ποιότητα ζωής του ασθενούς, γι΄ αυτό πρέπει να αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για όλους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ;

Οι κατακλίσεις είναι πληγές του σώματος, οι οποίες δημιουργούνται σε σημεία μακροχρόνιας πίεσης κυρίως σε ηλικιωμένους ανθρώπους, αλλά και σε νεότερους κατακεκλιμένους. Η κατάκλιση οφείλεται στη νέκρωση των ιστών στην περιοχή που δέχεται πίεση. Μια κατάκλιση είναι δυνατό σε ορισμένες περιπτώσεις να εμφανιστεί πολύ γρήγορα. Ακόμα και σε διάστημα π.χ. 2 ημερών σε ξαπλωτή θέση σε ηλικιωμένο ασθενή, μπορεί να δημιουργηθεί κατάκλιση. Οι κατακλίσεις εμφανίζονται πιο συχνά σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς και σε μεγάλες ηλικίες είναι χειρότερη η αιμάτωση των ιστών. Κατακλίσεις εμφανίζονται συχνά στην περιοχή του κόκκυγα, στις πτέρνες, στα ισχία, αλλά και σε σημεία του σώματος. Σε μια κατάκλιση, όπως αναφέρθηκε υπάρχουν νεκρωμένοι ιστοί (νεκρώσεις). Η νέκρωση των ιστών επεκτείνεται συνήθως ταχέως σε πλάτος και βάθος, ενώ είναι δυνατό να σχηματιστεί απόστημα (συλλογή πύου). Σε παραμελήμένες περιπτώσεις είναι δυνατή η μετάδοση της φλεγμονής ακόμα και στα οστά της περιοχής της κατάκλισης. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί τυχόν οστεόλυση.

Ζήνων Ζήνωνος

Ιδρυτής Mediwell Healthcare

300+ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Αποστολή μας είναι η κατ’οίκον φροντίδα από επαγγελματίες Νοσηλευτές, η προαγωγή της υγείας στο δικό σας περιβάλλον και η αποφυγή ταλαιπωρίας από την αναμονή στα νοσοκομεία. Επιπλέον δίνουμε έμφαση στη διατήρηση της προσωπικής σας άνεσης, την κατανόηση και διαχείριση των αναγκών του κάθε ατόμου ξεχωριστά.Τέλος, ακολουθούμε πολιτική οικονομικής τιμολόγησης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ